Hotels, studio's en appartementen op Poros:

 

poros image hotel

 

 

 

Niki's Village appartementen

 

 

 

ninetta's studio's aklepsi beach

 

 

 

new aegli

 

 

 

 

 

 

Poros

Parel van de Argosaronische eilanden.

 

Het eiland Poros en haar omgeving biedt alles voor een onvergetelijke Griekenland vakantie. Het groene eiland Poros ligt ten westen van de ingang van de Saronische Golf dicht bij de kust van de Peloponnesos en heeft een kustlijn van 32 km. Het eiland heeft een enorme aantrekkingskracht op haar bezoekers, vooral omdat Poros-stad op slechts 200 meter van de Peloponnesos ligt. De havenplaats Galatás op het vaste land ligt recht tegenover Poros-stad en is per taxibootje in 3 minuten bereikbaar. Behalve de watertaxi’s die om de paar minuten pendelen tussen Poros-stad en Galatás gaat er ook elk halfuur een z.g. autopontje.
De naam Poros betekent “engte” of “doorgang”, hiermee wordt de smalle zeestraat tussen Poros en Galatás bedoelt. Poros is een eiland waar u verliefd op wordt en waar u steeds naar terug wilt keren.

 

Poros promofilm:

video poros

 

Reisinformatie Poros:

Prinos Reizen stelde op Poros een mooie individuele reis inclusief een huurauto voor u samen. Wij regelen uw vlucht en verblijf in één van de hotels, studio’s of appartementen van uw keuze. Bovendien staat er de hele vakantie een huurauto voor u klaar. U bent dus helemaal vrij om uw vakantie zo in te delen als u zelf wilt.
Prinos Reizen zorgt voor een duidelijke routebeschrijving vanaf de luchthaven naar uw accommodatie op Poros maar u krijgt van ons ook een uitgebreid Nederlandstalig informatieboekje met tal van ideeën om zelf prachtige excursies te maken. Hierin staan behalve de beste tips ook duidelijke routebeschrijvingen om de vele bezienswaardigheden op de Peloponnesos zelf te ontdekken.  

 

Waar ligt Poros

Het eiland Poros:

Poros vormt samen met o.a. Hydra en Spetses de eilandgroep bekend onder de naam Argosaronische eilanden. Deze eilandgroep ligt op een steenworp afstand van Athene en heel dicht bij de Peloponnesos. Poros gelegen in de Saronische Golf is zowel over land als over zee zeer goed bereikbaar.
Poros ligt het dichtst bij de Peloponnesos en dit nog authentieke eiland is als thuisbasis én als ideale uitvalsbasis voor de vele excursies die te maken zijn, de perfecte bestemming !

 

Niet voor niets stelden wij op dit heerlijke eiland een mooie individuele reis voor u samen. Wij hopen dat u net als ons Poros in uw hart zult sluiten!

 

 

poros stad

Poros-stad:

Poros-stad de hoofdplaats van Poros is gebouwd tegen een heuvel en kenmerkt zich door de vele witte huisjes met terracotta daken. Het centrum kent nauwe straatjes en witgeverfde trappen en overal komt u de gastvrije en vriendelijke bevolking tegen.
Poros heeft een supergezellige en zeer aantrekkelijke boulevard met vele terrassen, restaurants, taverna’s en typische havencafe’s. De prijs-kwaliteit verhouding is zeer goed.
De haven van Poros-stad is levendig en heeft meerdere aanlegsteigers : een voor de kleine ferrybootjes die af en aan varen van Poros naar Galatas, een voor de ferryboot die van Pireaus of de andere eilanden komt en een voor de Flying Dolphin.
Hat hart van Poros-stad is bovenop de heuvel gebouwd. Vanaf de boulevard gaan er vele trapstraatjes naar boven. De witte klokkentoren de “Roloi” staat op het hoogste punt en is een populaire bezienswaardigheid van Poros.

 

Tip: wandel naar de klok “de Roloi”, vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de baai.


Stranden op Poros:

Buiten de hoofdstad biedt Poros ook nog eens een prachtige natuur, de heuvels zijn met cipressen, pijn-, citrus- en olijfbomen begroeid, de vele baaitjes en stranden worden vaak omlijst door pijnbomen. Poros kan zich heugen op een aantal heerlijke en idyllische stranden en baaitjes. Het beroemdste strand is misschien wel “Love Beach”, een romantische baai waar de pijnbomen tot op het strand groeien.
Het mooie zandstrand van Askeli wordt omgeven door een groene natuur. Naast diverse hotels, appartementen zijn er ook vele barretjes, taverna’s en supermarktjes. Het strand van Askeli ligt op 3 kilometer van Poros-stad en is goed bereikbaar met de locale bus.
Daarnaast zijn Russian Bay en de prachtige zandstranden Mikro Neorio en Megalo Neorio ook zeker aan te raden. Bij Megalo Neorio vindt u vele mogelijkheden qua watersportfaciliteiten.

 

Bezienswaardigheden op Poros:

Aan leuke bezienswaardigheden geen gebrek op Poros. Op vier kilometer oostwaarts van Poros-stad bevindt zich het fraaie witte klooster Zoödóchos Pigi (“Levensbronklooster”), het is in het verleden ommuurd om het tegen piraten te beschermen. De kloosterkerk is in de 18e eeuw gebouwd naast een bron op de binnenplaats van het klooster, er zijn geen muurschilderingen maar wel belangrijke iconen. De kerk is gewijd aan de Panyia Zoödóchos Pigi, de maagd Maria van de levensbron. Volgens de overlevering heeft het water van de bron een geneeskrachtige werking.  Bij het klooster liggen helden uit de Onafhankelijkheidsoorlog begraven. In de Tweede Wereldoorlog bood het een onderduikadres voor leden van het verzet.

 

Tip:  Breng een bezoek aan het klooster op zondag. De eilandbewoners komen dan massaal naar de kerk, bijzonder om dat een keer mee te maken. Het strand van het klooster ligt op loopafstand, leuk om te combineren!

 

Op het midden van het eiland Poros liggen de restanten van de tempel van Poseidon. Het is een van de belangrijkste heiligdommen uit het oude Griekenland. Vanaf hier heeft men een uniek uitzicht over het hele gebied, een absolute aanrader als u van archeologie houdt. Vondsten van de opgravingen worden tentoongesteld in het Archeologisch museum van Poros-stad.

Breng een bezoek aan het archeologisch museum van Poros gelegen aan de boulevard van Poros-stad. In het museum worden verschillende vondsten van opgravingen geëxposeerd.

Ook de kerk van Sint Georgios op het centrale plein van Poros-stad is een aanrader. Op dit plein vindt u ook diverse winkeltjes waar traditionele producten worden verkocht. Leuk als souvenir !

Poros en de overige Argosaronische eilanden zijn vrij onbekend bij het grote publiek, en daardoor ook zo aantrekkelijk en authentiek. Het is een eilandengroep die elke vakantieganger veel te bieden heeft. Het unieke aan de schilderachtige eilanden is vooral de ligging waardoor ze makkelijk per Flying Dolphin of ferryboot onderling bereikbaar zijn.

 

De vele stranden, prachtige natuur en culturele bezienswaardigheden maken Poros tot een fantastische vakantiebestemming. Op Poros maakt u kennis met het typische eilandgevoel en het Griekenland van weleer !

 


©2006 - Nibble media solutions.